Toto

Cirque Memberi Sambungan Kecil ‘Beatles Love’, Soalan Utama Itik

Tetapi persembahan tambahan akan berjalan hingga 2023 sahaja, menurut siaran akhbar yang tidak komited pada tarikh tertentu. Ini meninggalkan nasib macau pools pertunjukan selepas peralihan resort ke Hard Rock Las Vegas baharu sebagai salah satu akrobatnya.

The Beatles Love’ ialah salah satu rancangan produksi yang paling digemari dan berjaya di Las Vegas Strip,” kata Eric Grilly, presiden bahagian pertunjukan penduduk Cirque, dalam kenyataan akhbar. “Kami sangat teruja untuk mengumumkan lanjutan kepada pelakon dan kru kami.”

Pada Disember 2021, Hard Rock International (dimiliki oleh Seminole Tribe of Florida sejak 2007) mengumumkan perjanjian untuk membeli aset operasi The Mirage daripada MGM Resorts International dengan harga $1.075 bilion . Rancangannya termasuk sebuah hotel berbentuk gitar yang akan menggantikan tarikan ikonik gunung berapi percuma The Mirage di sepanjang Las Vegas Boulevard.

Selamat tinggal Mirage, Hello Hard Rock
Hard Rock International telah menetapkan 2025 sebagai tarikh pembukaannya, membolehkan banyak masa untuk peralihan.

Walaupun tiada apa-apa yang diumumkan, The Mirage dijangka kekal terbuka sekurang-kurangnya sebahagian daripada masa itu. (MGM akan terus memiliki jenama The Mirage dan melesenkannya kepada Hard Rock International untuk maksimum tiga tahun.)

Rendering Hard Rock Las Vegas
Paparan Hard Rock Las Vegas, dianggarkan dibuka pada 2025, menunjukkan menara hotel tambahan berbentuk gitar di sebelah timur struktur yang kini dikenali sebagai The Mirage. (Rendering: Hard Rock International)
Walau bagaimanapun, sumber memberitahu Scott Roeben dari blog “Vital Vegas” Casino.org sendiri bahawa “The Beatles Love” akan dikeluarkan sebelum resort dibuka semula, memandangkan Hard Rock tidak lagi merancang untuk menggunakan teater untuk pertunjukan penduduk.

Komunikasi dalaman daripada Grilly kepada pelakon, kru dan kakitangan, yang diterbitkan oleh “Vital Vegas” minggu lepas, menyatakan bahawa Cirque “akan mengadakan perbualan berterusan dengan Hard Rock semasa mereka Pengeluaran SGP Hari Ini membangunkan rancangan mereka untuk hartanah itu dan akan memastikan anda sentiasa dikemas kini sebagai perkara berkembang.”

“The Beatles Love” — satu-satunya pertunjukan teater yang pernah dipentaskan dengan kerjasama kumpulan rock paling popular dalam sejarah muzik — baru-baru ini meraikan ulang tahunnya yang ke-16. Teaternya di The Mirage, yang menggantikan Teater Siegfried & Roy, dilaporkan menelan belanja lebih daripada $100 juta untuk dibina.

Garis Masa Mirage
The Mirage dibuka di Las Vegas pada tahun 1989 dan sejak itu telah menjadi ikon Strip. Sepanjang beberapa dekad yang lalu, hotel ini menjadi “mega-resort” pertama, menampilkan habitat haiwan liar, memulakan debut gunung berapi ikoniknya dan menampilkan pertunjukan Siegfried & Roy.

Berikut ialah paparan acara utama:

1986: Pemaju Steve Wynn membeli tanah untuk membina The Mirage. Ia termasuk hotel The Castaways, beroperasi sejak 1963 dan pernah dimiliki oleh Howard Hughes.

1987: Pembinaan di The Mirage bermula. Castaways ditutup untuk kebaikan dan dirobohkan.

1989: The Mirage dibuka pada 22 Nov. dan menjadi megaresort pertama di Strip menampilkan tarikan terunggul seperti habitat untuk ikan lumba-lumba dan harimau serta pertunjukan gunung berapi meletus buatan percuma.

1990: Siegfried Fischbacher dan Roy Horn membuat debut persembahan silap mata mereka yang berjaya di Teater Siegfried & Roy.

2000: The Mirage dijual oleh Wynn kepada MGM Grand Inc., yang menukar namanya kepada MGM Mirage. (Pada tahun 2010, ia akan menukar namanya sekali lagi kepada MGM Resorts International.)

2003: Pertunjukan Siegfried & Roy berakhir yang tidak dijangka pada 3 Oktober, hari lahir Horn, apabila seekor harimau putih bernama Mantacore menanduknya di atas pentas. Roy akan hidup selama 17 tahun lagi, tetapi kerjaya persembahan kedua-duanya sudah berakhir.

2006: Cirque du Soleil berpindah ke Teater Siegfried & Roy selepas laporan baik pulih $100 juta untuk membuat debut “The Beatles Love” untuk mendapat pujian yang kritis dan popular. Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono dan Olivia Keluaran Sidney Harrison menghadiri tayangan perdana bersama keluarga mereka, begitu juga penerbit Beatles George Martin. Yang terakhir menghasilkan runut bunyi “The Beatles Love” bersama anaknya, Giles Martin.

2016: Untuk meraikan ulang tahunnya yang ke-10, “The Beatles Love” menerima penyegaran yang mengemas kini pemilihan lagu, persembahan dan sistem bunyinya.

2021: Hard Rock International mengumumkan ia akan membeli The Mirage dan menukarnya menjadi Hard Rock Las Vegas, yang menampilkan menara berbentuk gitar, dengan harga $1.075 bilion.

2022: Cirque du Soleil mengumumkan lanjutan “The Beatles Love” sehingga 2023, meninggalkan masa depan rancangan itu melebihi itu tanda tanya.